INDAG HYGIENISKA INLINE-MIXERS

Indag dynamiska inline-mixers för homogena blandningar, emulsioner och dispersioner inom hygieniska och industriella applikationer. Med Indags breda sortiment och djupa kunskap täcks blandningsbehoven - från ytterst varsam blandning av känsliga produkter såsom smaksättning av yoghurt med bär och frukt - till intensiv homogenisering t.ex att slå en majonnäs.
STARKA FÖRDELAR MED KONTINUERLIG INLINE-MIXING
  • Flexibel produktion - möjligt att optimera batchstorlek efter behov
  • Flexibilitet för produktbyten
  • Flexibilitet i kapacitet – tillförd blandningsenergi regleras enkelt med frekvensomriktare

Läs mer om Indags inline-mixers här >>

  • Mer homogen blandning jämfört med tankmixer eller statisk mixer
  • Varsam blandning av väldigt känsliga produkter
  • Hög repeterbarhet
  • Enkelt att CIP-diska med turbulent diskflöde
  • Inget tryckfall i mixerhuset

MER OM INDAG MIXERS

INDAG dynamiska mixers används för att blanda:
  • Vätska + Vätska
  • Solider + Vätska (bibehålla soliders form eller finfördela och homogenisera)
  • Gas + Vätska (t.ex. CO2, Kvävgas eller luft till marshmallows fluff, färskost, choklad, etc) 

MODELLER

  • DLM/M Mixer - Varsam blandning
  • DLM/P Mixer - intensiv blandning med låga skjuvkrafter
  • DLM/S Mixer - intensiv blandning med högre skjuvkrafter
  • DLM/H Homogenisator – intensiv med höga skjuvkrafter
  • DLM/FS Mixer för inblandning av fasta partiklar i vätska

 

INDAG DLM/FSFÖR BLANDNING AV VÄTSKOR OCH FASTA INGREDIENSER

De fasta ingredienserna kan vara så stora som upp till 20 mm eller vara pulverformiga.
Beroende på hur blandningselementen utformas kan blandningen göras försiktigt och varsamt eller med högre skjuvhastighet. Detta säkerställer att pulver fördelas fint och att större fasta partiklar inte skadas under blandning. Det är också möjligt att blanda fasta ämnen i skum utan att skummet skadas.

Exempel på applikationer:

  • choklad + nötter
  • fruktgelé + crispies
  • sockermassa + citronsyrepulver
  • vispgrädde + chokladflingor
  • färskost + örter
  • karamell + proteinpulver
  • nougat + chokladbark
  • kakaopulver + kakaosmör
samling indag mixers med förklaring av skjuvhastighet


Intensivmixer DLM/S används för effektiv blandning, emulgering och luftning av olika vätskor, gaser och partiklar.  Exempel på användning är blandning av äggula, olja och vinäger för att skapa en förblandning vid produktion av majonnäs. Ett annat exempel är luftning av marshmallows, där äggvita, sockerlösning och luft blandas för att skapa ett fint skum.

Kontaktperson
Stefan Åslund nyckelkundsansvarig och säljare telfaStefan Åslund

+46765278569 076 - 527 85 69

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Växel

phone 075-24 24 450

Skicka e-post Skicka e-post