Papper och Massaindustri

PUMPAR LÄMPADE FÖR PAPPERS- OCH MASSA INDUSTRIN
Exempel på medier som våra pumpar klarar:
Skumdämpare, biocider, stärkelse, latex, ammoniak, natriumfosfat, aluminiumsulfat,
saltsyra, flockningskemikalier, harts, polymerer, färgämnen, natriumsulfat, natriumhydroxid,
väteperoxid, natriumsilikat, kalciumklorid, såpa, talk, kalkslurry, svavelsyra, natriumhypoklorit,
trinatriumfosfat, lim, bentonit, borol, järnklorid, järnsulfat, aluminiumklorid, tallolja, beckolja,
lut, slam, och vatten m.fl.
Divider

Milton Roy - Doseringspumpar

Milton Roy membrandoseringspumpar är avsedda för dosering av alla typer av vätskor och kan regleras både manuellt och automatiskt under drift beroende på applikation. De används för noggrann dosering av exempelvis kemikalier i kontinuerliga processer eller batchvis produktion. Pumparna klarar aggressiva kemikalier, viskösa media, slitande och i ATEX-miljöer där höga krav ställs på utrustningen. Milton Roy tillverkar även omrörare, doseringsstationer, slangventiler. 

Doseringspumpar från Milton Roy

Milton Roy Pumpar

M Pumps - Magnetdrivna Centrifugalpumpar

Kraftigt dimensionerade processpumpar tillverkade enligt ISO norm. Tätningslösa och därför absolut läckagefria. Finns i Syrafast stål, Incoloy, Titan och Hastelloy C, Polypropylen och PVDF. Klarar flöden upp till cirka 600 m³/timmen och ett tryck på 15 bar. Finns även i ATEX samt API-utförande.

Magnetdrivna centrifugalpumpar från M-Pumps

Magnetdriven centrifugalpump från M-pumps

M Pumps - Magnetdrivna Vingpumpar

Vingpumpar av serien V-Inline har helt slutet pumphus med magnetdrivet pumphjul. Eftersom de saknar genomgående axel med tätning är de helt läckagefria. Vingpump är därför speciellt lämpliga för media som är korrosiva, miljöfarliga eller svårtätade vätskor med låg ytspänning.

  • För flöden upp till 50l/m och 12 Bar
  • Finns i ATEX-utförande

Magnetdrivna vingpumpar från M pumps

Magnetdriven vingpump från M-pumps

MAGNETDRIVNA TURBINPUMPAR - M PUMPS

En magnetdriven turbinpump har ett helt slutet pumphus med magnetdrivet pumphjul. Eftersom de saknar genomgående axel med tätning är de helt läckagefria. Turbinpump är därför speciellt lämpliga för media som är korrosiva, miljöfarliga eller svårtätade vätskor med låg ytspänning. Finns i ATEX.

Magnetdrivna turbinpumpar från M-Pumps

M-pumps magnetdriven turbinpump

Wanner Hydra-Cell - Motordrivna membranpumpar

HydraCell är en serie mycket robusta membranpumpar speciellt lämpade för höga tryck och svåra pumpmedier, som också kan vara slitande. Pumparna har ingen genomgående axel med tätningar och mediet kommer aldrig i kontakt med mekanismen. Membranen är avlastade med jämnt tryck över hela ytan, vilket ger dem mycket lång livslängd. En HydraCell pump är självsugande med låg pulsation och torrkörningssäker. Finns även i ATEX.

Motordriven membranpump från Hydracell / Wanner

Motordriven membranpump från Hydracell

Victor - Självevakuerande Tätade Centrifugalpumpar

Robusta och driftsäkra pumpar som klarar smuts och partiklar. Centrifugalpumparna serie S är självsugande och kan evakuera luft ur en tom sugledning. De har öppet pumphjul och klarar förorenade, slitande medier samt vätskor som innehåller fasta partiklar. Pumphuset har utbytbar slitbricka och stora inspektionsluckor. Eftersom pumparna är torruppställda är de alltid lätt åtkomliga för rengöring och service.

Självevakuerande tätade centrifugalpumpar från Victor

Självevakuerande tätad centrifugalpump från Victor Pumps

TÄTADE INNERKUGGHJULSPUMPAR - VICTOR

R-pumparna är självsugande, har mycket goda tryckegenskaper och ger ett pulsationsfritt flöde. De klarar både hög- och lågviskösa medier och är speciellt lämpliga för mycket trögflytande och slitande vätskor. Tillsammans med den robusta konstruktionen gör detta dem lämpliga för tung, kontinuerlig drift.  

Tätade kugghjulspumpar från Victor

Victor Pumpar

TRYCKLUFTSDRIVNA MEMBRANPUMPAR - DELLMECO

Dellmeco AODD tryckluftsdrivna membranpumpar är lämpliga för syror, olja, lösningsmedel, färg, slam, avloppsvatten m.m. Kapacitet och tryck kan enkelt regleras. Pumparna är okänsliga för torrkörning, är självsugande, explosionssäkra, hanterar trögflytande medier som också kan vara slitande samt innehålla fasta partiklar.

Tryckluftsdrivna membranpumpar från Dellmeco

Tryckluftsdrivna membranpumpar (Dellmeco)

EXCENTERSKRUVPUMPAR - NOVA ROTORS

Nova Rotors excenterskruvpumpar serie Diamond är speciellt lämpade för att hantera låg- och högviskösa medier vilka kan vara slitande och även innehålla större partiklar. Nova Rotors har designat pumparna för att kunna hantera stora partiklar. Pumpar i gjutjärnsutförande har som standard en väl tilltagen inspektionslucka placerad nära inloppet till statorn för att underlätta rengöring, något som uppskattas av kunder inom bl.a. biogas.

Excenterskruvpumpar från Nova Rotors

Excenterskruvpumpar (Nova Rotors)

LOBROTORPUMPAR - JABSCO

Lobrotorpumpar ger ett jämnt flöde och klarar både hög- och lågviskösa produkter som också kan innehålla mjuka fasta partiklar. Lobrotorpumpar är självsugande, har goda tryckegenskaper och ger full kapacitet i båda rotationsriktningarna. 

Lobrotorpumpar från Jabsco

Lobrotorpump från Jabsco

IMPELLERPUMPAR - JABSCO

Jabsco flexibel impellerpump med sina många kombinationsmöjligheter är en verklig universalpump. Pumpen kan i många fall ersätta dyra specialpumpar. Den hanterar både aggressiva och trögflytande vätskor samt pumpar hårda och mjuka partiklar utan att sönderdela. Impellerpumpen är en av marknadens mest mångsidiga pumpar.

Impellerpumpar från Jabsco

Impellerpumpar (Jabsco)

MAGNETDRIVNA KUGGHJULSPUMPAR - OBERDORFER

Kugghjulspumparna är självsugande, har mycket goda tryckegenskaper och ger ett pulsationsfritt flöde. Klarar både hög- och lågviskösa medier och är även lämpliga för icke smörjande vätskor. De går att få i olika material vilket gör dem resistenta mot de flesta kemikalier samt är reversibla och ger full kapacitet i båda riktningarna.

Magnetdrivna kugghjulspumpar (Oberdorfer)

Magnetdrivna kugghjulspumpar (Oberdorfer)

HYGHSPIN DUBBELSKRUVPUMPAR - JUNG PROCESS SYSTEMS

HYGHSPIN Basic är lämplig för användning med fritt flödande produkter i princip oavsett konsistens (vattenhalt, högvisköst, partikelrikt fibröst eller med gasinblandning). Den servicevänliga skruvpumpen har mycket bra sugförmåga och stor flexibilitet i varvtal.

HYGHSPIN dubbelskruvpump från Jung Process Systems

HYGHSPIN dubbelskruvpump (Jung Process Systems)

CENTRIFUGALPUMPAR I SYRAFAST ELLER DUPLEX - PACKO PUMPS

Packo processpumpar serie MCP2 och MCP3 används inom en mängd olika industrier. De robusta pumparna är tillverkade i gjutet syrafast stål 316L eller duplex. Packos serie MFF finns med gjutethus och vorteximpeller. Pumparna är elektropolerade för hög resistens mot korrosion och för att öka slitstyrkan. '

Centrifugalpumpar i syrafast eller duplex från Packo Pumps

centrifugalpump från Packo Pumps
Kundsupport

Kontakta vår kundsupport så hjälper vi dig! - Vår växel är öppen vardagar 08.00-16.30, lunchstängt mellan 12:00-13:00

phone 075-242 44 50

Skicka e-post Skicka e-post