Petrokemisk och Kemisk Industri

PUMPAR LÄMPADE FÖR PETROKEMISK OCH KEMISK INDUSTRI
Exempel på vanliga kemikalier som våra pumpar klarar:
Additiver, Aluminiumklorid, Aluminiumsulfat, Ammoniak, Järnklorid, Järnsulfat, Klor,
Lut (Natriumhydroxid), Lösningsmedel, Magnesiumsulfat, Natriumhypoklorit, Polymerer,
Saltsyra, Skumdämpare, Svavelsyra, Trinatriumfosfat, Väteperoxid, m.fl. 

Vi har tätningslösa centrifugalpumpar, turbinpumpar, vingpumpar och kugghjulspumpar för att pumpa kemikalier och andra aggressiva medier. Materialval i pumparna kan anpassas utifrån vad det är som pumpas. Tätningslösa pumpar (magnetkopplade) är att föredra om man pumpar något som är frätande och det är viktigt att pumpen är absolut läckagefri i alla lägen. Vi har även doseringspumpar för dosering av kemikalier.
Divider

Milton Roy - Doseringspumpar

Milton Roy membrandoseringspumpar är avsedda för dosering av alla typer av vätskor och kan regleras både manuellt och automatiskt under drift beroende på applikation. De används för noggrann dosering av exempelvis kemikalier i kontinuerliga processer eller batchvis produktion. Pumparna klarar aggressiva kemikalier, viskösa media, slitande och i ATEX-miljöer där höga krav ställs på utrustningen. Milton Roy tillverkar även omrörare, doseringsstationer, slangventiler. 

Doseringspumpar från Milton Roy

Milton Roy Pumpar

M Pumps - Magnetdrivna Centrifugalpumpar

Kraftigt dimensionerade processpumpar tillverkade enligt ISO norm. Tätningslösa och därför absolut läckagefria. Finns i Syrafast stål, Incoloy, Titan och Hastelloy C, Polypropylen och PVDF. Klarar flöden upp till cirka 600 m³/timmen och ett tryck på 15 bar. Finns även i ATEX samt API-utförande.

Magnetdrivna centrifugalpumpar från M-Pumps

Magnetdriven centrifugalpump från M-pumps

M Pumps - Magnetdrivna Vingpumpar

Vingpumpar av serien V-Inline har helt slutet pumphus med magnetdrivet pumphjul. Eftersom de saknar genomgående axel med tätning är de helt läckagefria. Vingpump är därför speciellt lämpliga för media som är korrosiva, miljöfarliga eller svårtätade vätskor med låg ytspänning.

  • För flöden upp till 50l/m och 12 Bar
  • Finns i ATEX-utförande

Magnetdrivna vingpumpar från M pumps

Magnetdriven vingpump från M-pumps

MAGNETDRIVNA KUGGHJULSPUMPAR - OBERDORFER

Kugghjulspumparna är självsugande, har mycket goda tryckegenskaper och ger ett pulsationsfritt flöde. Klarar både hög- och lågviskösa medier och är även lämpliga för icke smörjande vätskor. De går att få i olika material vilket gör dem resistenta mot de flesta kemikalier samt är reversibla och ger full kapacitet i båda riktningarna.

Magnetdrivna kugghjulspumpar (Oberdorfer)

Magnetdrivna kugghjulspumpar (Oberdorfer)

EXCENTERSKRUVPUMPAR - NOVA ROTORS

Nova Rotors excenterskruvpumpar serie Diamond är speciellt lämpade för att hantera låg- och högviskösa medier vilka kan vara slitande och även innehålla större partiklar. Nova Rotors har designat pumparna för att kunna hantera stora partiklar. Pumparna har hög hygienisk standard och ger varsam produkthantering

  • Anslutningar för CIP
  • Flexibel drivaxel för rotationsöverföring utan drivknutar
  • Clampanslutningar DIN, ASME eller ISO
  • EHEDG, 3A

Excenterskruvpumpar från Nova Rotors

Excenterskruvpumpar (Nova Rotors)

Wanner Hydra-Cell - Motordrivna membranpumpar

HydraCell är en serie mycket robusta membranpumpar speciellt lämpade för höga tryck och svåra pumpmedier, som också kan vara slitande. Pumparna har ingen genomgående axel med tätningar och mediet kommer aldrig i kontakt med mekanismen. Membranen är avlastade med jämnt tryck över hela ytan, vilket ger dem mycket lång livslängd. En HydraCell pump är självsugande med låg pulsation och torrkörningssäker. Finns även i ATEX.

Motordriven membranpump från Hydracell / Wanner

Motordriven membranpump från Hydracell

Victor - Självevakuerande Tätade Centrifugalpumpar

Robusta och driftsäkra pumpar som klarar smuts och partiklar. Centrifugalpumparna serie S är självsugande och kan evakuera luft ur en tom sugledning. De har öppet pumphjul och klarar förorenade, slitande medier samt vätskor som innehåller fasta partiklar. Pumphuset har utbytbar slitbricka och stora inspektionsluckor. Eftersom pumparna är torruppställda är de alltid lätt åtkomliga för rengöring och service.

Självevakuerande tätade centrifugalpumpar från Victor

Självevakuerande tätad centrifugalpump från Victor Pumps
Kundsupport

Kontakta vår kundsupport så hjälper vi dig! - Vår växel är öppen vardagar 08.00-16.30, lunchstängt mellan 12:00-13:00

phone 075-242 44 50

Skicka e-post Skicka e-post