Pumpar för nödsituationer och katastrofer -En partner för krisberedskap

Pumpar för nödsituationer och katastrofer


I en värld där naturen ibland visar sin oförutsägbara sida är det avgörande att ha rätt utrustning på plats för att möta utmaningarna. Översvämningar, extremväder, olyckor och andra akuta situationer kan snabbt slå till -då blir en pålitlig pump avgörande för att minimera skador och i vissa fall rädda liv. Som en etablerad pumpdistributör med erfarenhet av att förse företag och organisationer i Sverige med pumpar för de flesta ändamål, vill vi informera om hur just våra specialanpassade pumpar kan vara en ovärderlig del i krisberedskapen.

Pumpskola


KRISBEREDSKAP VID ÖVERSVÄMNINGAR OCH OLYCKOR - SKYDDA ERA TILLGÅNGAR

Översvämningar är en realitet i många regioner och kan ha förödande konsekvenser för företag och samhälle. Våra specialdesignade översvämningspumpar är utformade för att hantera både stora och små vattenmängder med effektivitet och pålitlighet. En mobil pump är lätthanterlig och kan snabbt vara på plats vid akuta situationer, allt från översvämning i en källare till akuttömning av en vält mjölkbil eller tankbil.


SÄKER DRICKSVATTENFÖRSÖRJNING - EN LIVSVIKTIG RESURS

Under nödsituationer kan tillgången till rent dricksvatten vara knapp. Våra nödpumpar är utformade att kunna dra vatten från brunnar, sjöar eller floder som sedan kan renas till säkert dricksvatten. Att ha en pålitlig dricksvattenförsörjning är avgörande för att upprätthålla välbefinnande och funktionalitet under kriser.


MOBILA PUMPAR - ANPASSADE LÖSNINGAR FÖR OLIKA MILJÖER

I många kriser krävs snabb insats på platser som ibland är svåråtkomliga och på kuperade områden. Våra mobila pumpar är utformade för att vara lätta att transportera och snabbt vara i drift, även i utmanande terräng. De är ett optimalt verktyg för räddningsarbetare och organisationer som måste agera flexibelt och effektivt under krissituationer. 

När katastrofen är framme - Pumpar för nödsituationer och krisberedskap

EFFEKTIV AVLOPPSHANTERING - MINSKA RISKERNA

Snabb avloppshantering är kritisk vid översvämningar eller andra vattenrelaterade akutsituationer. Våra avloppspumpar är utrustade med kraftfulla motorer som kan tömma översvämmade områden och minimera risken för avloppsproblem.

Divider

CENTRIFUGALPUMPAR FRÅN VICTOR PUMPS


MÅNGSIDIGA OCH PÅLITLIGA

En värdefull tillgång i nödsituationer är våra centrifugalpumpar från Victor Pumps Serie-S som är utformade att leverera hög prestanda och mångsidighet. Idealiska lösningar för exempelvis kommuner, jordbruk, räddningsorganisationer och andra företag som kan tänkas stå inför snabba insatser och krissituationer.

Flexibilitet och mobilitet i fokus

Det som utmärker centrifugalpumparna i S-serien är deras anpassningsbarhet och enkla hantering. De finns i mobilt utförande och kan specialanpassas efter specifika behov. Pumparna är lätta att transportera och går snabbt och smidigt att installera både inomhus som utomhus. För enkel förflyttning med handkraft eller fordon finns pumparna monterade på en vagn, eller en bärram som två personer enkelt kan bära. De större modellerna kan levereras på en släpvagn eller ram för förflyttning med exempelvis en entreprenadmaskin. Alternativ som bågar och lyftöglor finns tillgängliga för att underlätta förflyttning med kran eller travers.

Kraftfulla driftsmöjligheter

För att driva pumparna finns det fler alternativ att välja mellan, som till exempel elmotorer, bensinmotorer, hydraulmotorer och dieselmotorer. De större modellerna är utrustade med integrerade bränsletankar på vagnen eller ramen. Dessutom går det att anpassa pumparna efter specifika behov med tillval som stödfötter, startutrustning och slangpaket m.m. Till och med kulören går att få enligt önskemål om man inte gillar grön, gul eller blå.

Robusta och pålitliga

Centrifugalpumparna är konstruerade att vara självsugande och kan effektivt avlägsna luft ur exempelvis en tom sugledning. Deras öppna pumphjul gör dem lämpliga för hantering av förorenade vätskor, slitande vätskor och vätskor med fasta partiklar. Pumphusets utbytbara slitbricka och de stora inspektionsluckorna gör det enkelt att utföra rengöring och underhåll. Att de är torruppställda säkerställer att de alltid är lättåtkomliga för service och reparation.

Ett verktyg för många situationer

Centrifugalpumparna är mångsidiga och användbara i en mängd olika scenarier och passar utmärkt för applikationer som exempelvis katastrofpump, länspump, översvämningspump, syrapump, kylvattenpump, oljepump, slurrypump, kemikaliepump, pumpning av olika baser, lösningsmedel, drivmedel, bioolja, kylmedia, lut, avloppsvatten, kalkmjölk, saltlake, petroliumprodukter, tömning av pumpgrop och mycket mer.

Mobila pumpar och speciallösningar från Victor Pumps. Se sortimentet hos Telfa
Divider
Kontaktperson
Ove Olsson Telfa ABOve Olsson

Produktansvarig (Göteborg)

+46752424462 075 - 242 44 62

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Kontakta vår kundsupport så hjälper vi dig!  - Vår växel är öppen vardagar 08.00-17.00 med lunchstängt mellan 12:00-13:00

phone 075-24 24 450

Skicka e-post Skicka e-post