Så här fungerar en Excenterskivpump från Jump Pumps | Telfa AB

Jump Pumps | Så här fungerar en Excenterskivpump


Jump Excenterskivpumpar produceras i tre olika modeller för hygieniska och industriella applikationer. Serie JEB och JEB Kompakt är tätningslösa, dvs konstruerade utan roterande mekanisk axeltätning. Serie JE är designad med mekanisk axeltätning och har även inbyggd överströmningsventil.

Pumpskola

SÅ HÄR FUNGERAR EN JUMP EXCENTERSKIVPUMP

Excenterskivpumpen består av en kolv som roterar excentriskt inuti ett cylindriskt pumphus, det vi kallar cylinder. När kolven rör sig skapas två alternerande utrymmen som genererar ett undertryck vid inloppet och en kompressionseffekt vid utloppet. Den alternerande pumpverkan upprepas två gånger per rotation, en gång för den yttre och en gång för den inre pumpkammaren.
Eftersom kamrarnas pumpverkan sker med 180 graders förskjutning uppnås ett konstant och pulsationsfritt flöde. Skivan ligger an mot cylindern med en låg kraft så att det är tätt och endast en tunn vätskefilm ligger emellan.
Tack vare den höga tätheten kan excenterskivpumpen både suga och trycka ut luft vilket ger fördelen av att kunna tömma även tryckledningen på värdefull produkt. Excenterskivpumpar kan torrköras under kortare tid upp till 5 minuter utan att ta skada. Den här unika funktionsprincipen är ett starkt alternativ till kugghjuls- och kolvrotorpumpar i doseringsapplikationer. Volumetrisk verkningsgrad bibehålls över tid och det i princip obefintliga återläckaget gör excenterskivpumpar utmärkta för varsam hantering av lågviskösa, skjuvkänsliga produkter som yoghurt.


video cannot show image
Livsmedel

Mejeriprodukter som yoghurt, filmjölk, crème fraiche, kvarg, smör, färskost, etc Sockerlösningar, melass, juicekoncentrat, sirap, choklad, såser, deg, krämer, saft, sylt, rapsolja, olivolja, lecitin, kokosfett, kakaosmör, aromer, mm

Kosmetika

Krämer, lotion, tvål, schampo, mascara, parfymer, tandkräm, salvor, hårvax, gel, läppstift, nagellack, mm

Läkemedel

Salvor, Krämer, lotion

Kemi och Industri

Lösningsmedel, Polymerer, Syror, färg, lack, bläck, lim, harts, oljor, etanol, etc


Divider
Kundsupport

Kontakta vår kundsupport så hjälper vi dig! - Vår växel är öppen vardagar 08.00-16.30, lunchstängt mellan 12:00-13:00

phone 075-242 44 50

Skicka e-post Skicka e-post