Telfa och OEM köper in fossilfritt bränsle till Geodis båtfrakter

Från traditionellt bränsle till hållbar energi


Från traditionellt bränsle till hållbar energi -nu gör vi en viktig förändring i vår verksamhet. Telfa och OEM tar ett stort steg mot en mer miljövänlig transportsektor genom att köpa fossilfritt bränsle till våra båtfrakter. Genom samarbete med Geodis Sustainable Marine Fuel Insetting Program banar vi nu väg för en mer hållbar transportväg med helt reducerat koldioxidutsläpp.

Företagsnytt

Vi tar vårt ansvar gentemot miljön på allvar och är fast beslutna att göra vad vi kan för att skapa en bättre värld för framtida generationer. Därför har vi på Telfa, tillsammans med flera av våra systerbolag inom OEM koncernen, nyligen tagit initiativet att köpa fossilfritt bränsle via Geodis, en global ledare inom transport- och logistikbranschen, för att driva våra båtfrakter.

Genom att köpa fossilfritt bränsle i stället för det traditionellt, kan vi minska vår miljöpåverkan ytterligare och samtidigt främja hållbarhet genom hela leveranskedjan. Det fossilfria bränslet som används är en blandning av HVO (Hydrerade Vegetabiliska Oljor) och FAME (Fettsyrametylestrar), som produceras från hållbara källor och har en väldigt låg klimatpåverkan.

Detta innebär alltså att vi har reducerat koldioxidutsläppen för våra båtfrakter helt, jämfört med om vi fortsatt använda traditionellt fossilt bränsle. Det här är ett positivt steg i rätt riktning mot en mer hållbar och miljövänlig transportsektor och ett exempel på hur företag kan ta ansvar för att minska sin miljöpåverkan.

Vad är fossilfritt bränsle?
Det fossilfria bränslet innebär precis vad det låter som, ett bränsle som helt enkelt produceras utan olja, kol eller naturgas. Det kan också kallas för förnybart eller hållbart bränsle eftersom det vanligtvis produceras från förnybara källor eller återvunnet material.

Exempel på fossilfria bränslen inkluderar bioenergi (som produceras från biomassa såsom trä, jordbruksavfall eller växter), vätgas (kan produceras genom elektrolys av vatten med hjälp av förnybar el) och el (som kan produceras av sol, vind eller vattenkraft). Dessa bränslen anses vara ett miljövänligare alternativ till fossila bränslen, eftersom de vanligtvis har en lägre klimatpåverkan och bidrar till att minska växthusgasutsläppen.

Visst är det bra?


Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här

Divider
Kundsupport

Kontakta vår kundsupport så hjälper vi dig! - Vår växel är öppen vardagar 08.00-16.30, lunchstängt mellan 12:00-13:00

phone 075-242 44 50

Skicka e-post Skicka e-post