Hygieniska inlinemixers

Indag Dynamiska inline-mixers

Indag dynamiska inline-mixers för homogena blandningar, emulsioner och dispersioner inom hygieniska och industriella applikationer. Med Indags breda sortiment och djupa kunskap täcks blandningsbehoven - från ytterst varsam blandning av känsliga produkter såsom smaksättning av yoghurt med bär och frukt - till intensiv homogenisering t.ex att slå en majonnäs.

Starka fördelar med kontinuerlig inline-mixning

Flexibel produktion - möjligt att optimera batchstorlek efter behov
Flexibilitet för produktbyten
Flexibilitet i kapacitet – tillförd blandningsenergi regleras enkelt med frekvensomriktare
Varsam blandning av väldigt känsliga produkter
Mer homogen blandning jämfört med tankmixer eller statisk mixer
Hög repeterbarhet
Enkelt att CIP-diska med turbulent diskflöde
Inget tryckfall i mixerhuset

Läs mer om Indags inline-mixers här >>

Intensivmixer DLM/S används för effektiv blandning, emulgering och luftning av olika vätskor, gaser och partiklar.  Exempel på användning är blandning av äggula, olja och vinäger för att skapa en förblandning vid produktion av majonnäs. Ett annat exempel är luftning av marshmallows, där äggvita, sockerlösning och luft blandas för att skapa ett fint skum.

Mer om Indag mixers

INDAG dynamiska mixers används för att blanda:
Vätska + Vätska
Solider + Vätska (bibehålla soliders form eller finfördela och homogenisera)
Gas + Vätska (t.ex. CO2, Kvävgas eller luft till marshmallows fluff, färskost, choklad, etc)  

Modeller

DLM/M Mixer - Varsam blandning

DLM/P Mixer - intensiv blandning med låga skjuvkrafter

DLM/S Mixer - intensiv blandning med högre skjuvkrafter

DLM/H Homogenisator – intensiv med höga skjuvkrafter

DLM/FS Mixer för inblandning av fasta partiklar i vätska

 

samling indag mixers med förklaring av skjuvhastighet

INDAG DLM/FS för blandning av vätskor och fasta ingredienser

De fasta ingredienserna kan vara så stora som upp till 20 mm eller vara pulverformiga.
Beroende på hur blandningselementen utformas kan blandningen göras försiktigt och varsamt eller med högre skjuvhastighet. Detta säkerställer att pulver fördelas fint och att större fasta partiklar inte skadas under blandning. Det är också möjligt att blanda fasta ämnen i skum utan att skummet skadas.
Några av många exempel på applikationer är:
choklad + nötter
fruktgelé + crispies
sockermassa + citronsyrepulver
vispgrädde + chokladflingor
färskost + örter, karamell + proteinpulver
nougat + chokladbark
blandning av kakaopulver + kakaosmör
Kontaktperson
Stefan Åslund nyckelkundsansvarig och säljare telfaStefan Åslund

076 - 527 85 69

Skicka e-post

Kundsupport

Växel

075-24 24 450

Skicka e-post