2021-11-08

ADPC - Membranövervakning

Hydra-cell pumps with ADPC
Med kontrollerad membranpositionering så skyddar man sig mot skador på pumpen vid oönskade stopp i sugledningen. En pump med ADPC får en längre livslängd och en säkrare drift.

Det är få pumpar som klarar en stängd sugledning under drift oavsett om det är en av misstag stängd ventil vid uppstart eller ett igensatt filter som blockerar sugledningen. I de flesta fall slutar en blockerad sugledning med skador på pumpen eller i värsta fall ett haveri. Wanner Hydra-Cell har under många år utvecklat sin patenterade lösning ADPC, som även går under namnen Kell-Cell och DCP, en funktion som skyddar pumpen vid oavsiktlig blockering på sugsidan. ADPC står för Advance Diaphragm Position System och övervakar membranens position vid varje slag. Eftersom membranen aldrig kommer utanför sitt arbetsområde får pumpar med ADPC en överlägsen livslängd och driftsäkerhet.
Har du pumpar där sugsidan riskerar att oavsiktligt blockeras? Då kan en pump med ADPC vara en enkel och billig lösning för att undvika kostsamma haverier.
ADPC är inte en ursäkt eller lösning för ett dåligt system utan för att ge en längre livslängd på pumpen och säkrare drift.

I dagsläget finns ADPC som standard i följande Hydra-Cell pumpmodeller G03, G13, G03MB, G13MB, G10, G12, G15, G17, G25, G35, G66, T100, T200, Q155 och Q330 på vissa av modellerna så benämns det som Kell-Cell eller DPC. Systemet är under ständig utveckling och införs på fler och fler modeller. Har du en gammal pump utan ADPC och vill uppgradera? Hör i så fall av dig till oss så tittar vi på ett utbyte eller en ombyggnad. 

  • Skyddar vid oavsiktlig blockering
  • Längre livslängd och säkrare drift
  • Standard på flera modeller

Här följer några exempel på pumpar som har ADPC som standard

Kundsupport

Växel

075-24 24 450

Skicka e-post