Verkstadsindustri

Här hittar ni pumpar som är speciellt lämpade för verkstadsindustri.

Nedan följer ett antal exempel på medier som våra pumpar klarar: Skärvätskor, oljor, kylning, rengöring, smörjfett m.fl.

•För slitande media och höga tryck har vi elektriska membranpumpar (Hydracell/Wanner).
•Tätade centrifugalpumpar för att pumpa media som innehåller smuts och partiklar (Victor).
•Impellerpumpar (Jabsco) som är väldigt universella och kan ersätta dyrare specialpumpar.
•Doseringspumpar för dosering.
•Tryckluftsdrivna membranpumpar (Flojet).Elektriska membranpumpar
Elektriska membranpumpar

Elektriska membranpumpar (Hydracell/Wanner)

Wanner / HydraCell är en serie mycket robusta membranpumpar speciellt lämpade för höga tryck och svåra pumpmedier, som också kan vara slitande. Pumparna har ingen genomgående axel med tätningar och mediet kommer aldrig i kontakt med mekanismen. Membranen är avlastade med jämnt tryck över hela ytan, vilket ger dem mycket lång livslängd. HydraCell pumparna som arbetar enligt förträngningsprincipen, är självsugande, så gott som pulsationsfria och torrkörningssäkra. De är energisnåla och finns i många olika materialkombinationer. De finns även i ATEX utförande för explosionsfarlig miljö. Vanliga applikationer för Hydra Cell pumpar är lim, lacker, pappers- och massakemikalier, lut, beckoljor, återanvänt processvatten, rengöring m.m.

Läs mer om pumparna tätade Centrifugalpumpar
Tätade centrifugalpumpar

Tätade centrifugalpumpar (Victor)

Robusta och driftsäkra pumpar som klarar smuts och partiklar. Centrifugalpumparna serie S är självsugande och kan evakuera luft ur en tom sugledning. De har öppet pumphjul och klarar förorenade, slitande medier samt vätskor som innehåller fasta partiklar. Pumphuset har utbytbar slitbricka och stora inspektionsluckor. Eftersom pumparna är torruppställda är de alltid lätt åtkomliga för rengöring och service.

Kapacitet: max 1250 m3/h
Tryck: max 16 bar

Läs mer om pumparnaDoseringspumpar
Doseringspumpar

DOSERINGSPUMPAR (MILTON ROY)

Milton Roy membrandoseringspumpar är avsedda för dosering av alla typer av vätskor och kan regleras både manuellt och automatiskt under drift beroende på applikation. De används för noggrann dosering av exempelvis kemikalier i kontinuerliga processer eller batchvis produktion. Pumparna klarar aggressiva kemikalier, viskösa media, slitande och i ATEX-miljöer där höga krav ställs på utrustningen. Milton Roy tillverkar även omrörare, doseringsstationer, slangventiler.

Läs mer om pumparnaTryckluftsdrivna membranpumpar
Doseringspumpar

TRYCKLUFTSDRIVNA MEMBRANPUMPAR (FLOJET)

Applikationsexempel: Dosering och transport av kemikalier, industritvättmaskiner, biltvättar, verkstadsutrustning m.m.

Mycket små och kompakta tryckluftsdrivna membranpumpar för inbyggnad i maskiner och för enklare industriapplikationer. Hög prestanda i form av flöde och tryck, optimal för maskinbyggare som har behov av litet inbyggnadsmått, låg vikt och hög kvalitet till en låg kostnad. Kemikalieresistenta material som PP, Viton, Santoprene och Kalrez gör G57/G57C/G70K till den perfekta pumpen i utrustningar för kemikaliehantering, biltvättar, verkstadsutrustning och mycket annat. G70K är ATEX-klassad

Läs mer om pumparna

Kontakta Telfa

Tel: 075-24 24 450

Fax: 075-24 24 495

E-post: info@telfa.se