Petrokemisk och kemisk industri

Här hittar ni pumpar som är speciellt lämpade för petrokemisk och kemisk industri.

Nedan följer ett antal exempel på vanliga kemikalier som våra pumpar klarar: Additiver, Aluminiumklorid, Aluminiumsulfat, Ammoniak, Järnklorid, Järnsulfat, Klor, Lut (Natriumhydroxid), Lösningsmedel, Magnesiumsulfat, Natriumhypoklorit, Polymerer, Saltsyra, Skumdämpare, Svavelsyra, Trinatriumfosfat, Väteperoxid, m.fl.

Vi har tätningslösa centrifugalpumpar, turbinpumpar, vingpumpar och kugghjulspumpar för att pumpa kemikalier och andra aggressiva medier. Materialval i pumparna kan anpassas utifrån vad det är som pumpas. Tätningslösa pumpar (magnetkopplade) är att föredra om man pumpar något som är frätande och det är viktigt att pumpen är absolut läckagefri i alla lägen. Vi har även doseringspumpar för dosering av kemikalier.Doseringspumpar
Doseringspumpar

DOSERINGSPUMPAR (MILTON ROY)

Milton Roy membrandoseringspumpar är avsedda för dosering av alla typer av vätskor och kan regleras både manuellt och automatiskt under drift beroende på applikation. De används för noggrann dosering av exempelvis kemikalier i kontinuerliga processer eller batchvis produktion. Pumparna klarar aggressiva kemikalier, viskösa media, slitande och i ATEX-miljöer där höga krav ställs på utrustningen. Milton Roy tillverkar även omrörare, doseringsstationer, slangventiler.

Läs mer om pumparnaCentrifugalpumpar
Magnetdrivna centrifugalpumpar

MAGNETDRIVNA CENTRIFUGALPUMPAR (M-PUMPS)

Kraftigt dimensionerade processpumpar tillverkade enligt ISO norm. Tätningslösa och därför absolut läckagefria. Finns i Syrafast stål, Incoloy, Titan och Hastelloy C, Polypropylen och PVDF. Klarar flöden upp till cirka 600 m³/timmen och ett tryck på 15 bar. Finns även i ATEX samt API-utförande.


Läs mer om pumparnaVingpumpar
Magnetdrivna vingpumpar

magnetdrivna Vingpumpar (M-PUMPS)

Tätningslösa magnetdrivna vingpumpar i Rostfritt syrafast stål, Hastelloy, Incoloy, m.m. Pumparna är speciellt lämpliga för besvärliga media som korrosiva, miljöfarliga och värdefulla vätskor som absolut inte får läcka ut eller svårtätade vätskor med låg ytspänning. Går även att få i Explosionskyddat ATEX utförande.

Läs mer om pumparnaKugghjulspumpar
Magnetdrivna kugghjulspumpar

Magnetdrivna kugghjulspumpar (Oberdorfer)

Vanliga media för dessa pumpar är vatten, olja, lösningsmedel, avfettningsmedel, lim, färg, melass, havsvatten, syror, baser, alkohol m.m. Pumparna är självsugande, har mycket goda tryckegenskaper och ger ett pulsationsfritt flöde, klarar både hög- och lågviskösa medier och är även lämpliga för icke smörjande vätskor. De går att få i olika material vilket gör dem resistenta mot de flesta kemikalier samt är reversibla och ger full kapacitet i båda riktningarna.

Läs mer om pumparnaExcenterskruvpumpar
Excenterskruvpumpar

EXCENTERSKRUVPUMPAR (NOVA ROTORS)

Mångsidiga, tåliga pumpar. Klarar både tunna och mycket trögflytande medier som också kan vara slitande och innehålla partiklar. Skonsamma och självsugande. Pumphus i gjutjärn eller rostfritt stål. Stator i flera olika gummimaterial.

Läs mer om pumparnaElektriska membranpumpar
Elektriska membranpumpar

Elektriska membranpumpar (Hydracell/Wanner)

Wanner / HydraCell är en serie mycket robusta membranpumpar speciellt lämpade för höga tryck och svåra pumpmedier, som också kan vara slitande. Pumparna har ingen genomgående axel med tätningar och mediet kommer aldrig i kontakt med mekanismen. Membranen är avlastade med jämnt tryck över hela ytan, vilket ger dem mycket lång livslängd.
HydraCell pumparna som arbetar enligt förträngningsprincipen, är självsugande, så gott som pulsationsfria och torrkörningssäkra. De är energisnåla och finns i många olika materialkombinationer. De finns även i ATEX utförande för explosionsfarlig miljö. Vanliga applikationer för Hydra Cell pumpar är lim, lacker, pappers- och massakemikalier, lut, beckoljor, återanvänt processvatten, rengöring m.m.

Läs mer om pumparna tätade Centrifugalpumpar
Tätade centrifugalpumpar

Tätade centrifugalpumpar (Victor)

Robusta och driftsäkra pumpar som klarar smuts och partiklar. Centrifugalpumparna serie S är självsugande och kan evakuera luft ur en tom sugledning. De har öppet pumphjul och klarar förorenade, slitande medier samt vätskor som innehåller fasta partiklar. Pumphuset har utbytbar slitbricka och stora inspektionsluckor. Eftersom pumparna är torruppställda är de alltid lätt åtkomliga för rengöring och service.

Läs mer om pumparna