Pappers- & massaindustri

Här hittar ni pumpar som är speciellt lämpade för pappers- & massaindustrin.

Nedan följer ett antal exempel på medier som våra pumpar klarar: Skumdämpare, biocider, stärkelse, latex, ammoniak, natriumfosfat, aluminiumsulfat, saltsyra, flockningskemikalier, harts, polymerer, färgämnen, natriumsulfat, natriumhydroxid, väteperoxid, natriumsilikat, kalciumklorid, såpa, talk, kalkslurry, svavelsyra, natriumhypoklorit, trinatriumfosfat, lim, bentonit, borol, järnklorid, järnsulfat, aluminiumklorid, tallolja, beckolja, lut, slam, och vatten m.fl.Doseringspumpar
Doseringspumpar


DOSERINGSPUMPAR (MILTON ROY)

Milton Roy membrandoseringspumpar är avsedda för dosering av alla typer av vätskor och kan regleras både manuellt och automatiskt under drift beroende på applikation. De används för noggrann dosering av exempelvis kemikalier i kontinuerliga processer eller batchvis produktion. Pumparna klarar aggressiva kemikalier, viskösa media, slitande och i ATEX-miljöer där höga krav ställs på utrustningen. Milton Roy tillverkar även omrörare, doseringsstationer, slangventiler.

Läs mer om pumparna

Centrifugalpumpar
Magnetdrivna centrifugalpumpar


MAGNETDRIVNA CENTRIFUGALPUMPAR (M-PUMPS)

Kraftigt dimensionerade processpumpar tillverkade enligt ISO norm. Tätningslösa och därför absolut läckagefria. Finns i Syrafast stål, Incoloy, Titan och Hastelloy C, Polypropylen och PVDF. Klarar flöden upp till cirka 600 m³/timmen och ett tryck på 15 bar. Finns även i ATEX samt API-utförande.

Läs mer om pumparna
Vingpumpar
Magnetdrivna vingpumpar


MAGNETDRIVNA VINGPUMPAR (M-PUMPS)

Vingpumpar av serien V-Inline har helt slutet pumphus med magnetdrivet pumphjul. Eftersom de saknar genomgående axel med tätning är de helt läckagefria. Vingpump är därför speciellt lämpliga för media som är korrosiva, miljöfarliga eller svårtätade vätskor med låg ytspänning. För flöden upp till 50l/m och 12 Bar. Finns i ATEX-utförande.

Läs mer om pumparna
Turbinpumpar
Magnetdrivna turbinpumpar


MAGNETDRIVNA TURBINPUMPAR (M-PUMPS)

En magnetdriven turbinpump har ett helt slutet pumphus med magnetdrivet pumphjul. Eftersom de saknar genomgående axel med tätning är de helt läckagefria. Turbinpump är därför speciellt lämpliga för media som är korrosiva, miljöfarliga eller svårtätade vätskor med låg ytspänning. Finns i ATEX.

Läs mer om pumparna
Elektriska membranpumpar
Motordriven membranpump


Motordriven membranpump (Hydracell/Wanner)

HydraCell är en serie mycket robusta membranpumpar speciellt lämpade för höga tryck och svåra pumpmedier, som också kan vara slitande. Pumparna har ingen genomgående axel med tätningar och mediet kommer aldrig i kontakt med mekanismen. Membranen är avlastade med jämnt tryck över hela ytan, vilket ger dem mycket lång livslängd. En HydraCell pump är självsugande med låg pulsation och torrkörningssäker. Finns även i ATEX.

Läs mer om pumparna tätade Centrifugalpumpar
Tätade centrifugalpumpar


Självevakuerande tätade centrifugalpumpar (Victor)

Robusta och driftsäkra pumpar som klarar smuts och partiklar. Centrifugalpumparna serie S är självsugande och kan evakuera luft ur en tom sugledning. De har öppet pumphjul och klarar förorenade, slitande medier samt vätskor som innehåller fasta partiklar. Pumphuset har utbytbar slitbricka och stora inspektionsluckor. Eftersom pumparna är torruppställda är de alltid lätt åtkomliga för rengöring och service.

Läs mer om pumparna
 tätade innerkugghjulspumpar
Tätade innerkugghjulspumpar


Tätade innerkugghjulspumpar (Victor)

R-pumparna är självsugande, har mycket goda tryckegenskaper och ger ett pulsationsfritt flöde. De klarar både hög- och lågviskösa medier och är speciellt lämpliga för mycket trögflytande och slitande vätskor. Tillsammans med den robusta konstruktionen gör detta dem lämpliga för tung, kontinuerlig drift.

Läs mer om pumparna
tryckluftdrivna membranpumpar
Tryckluftdrivna membranpumpar


Tryckluftdrivna membranpumpar (Dellmeco)

Dellmeco AODD tryckluftsdrivna membranpumpar är lämpliga för syror, olja, lösningsmedel, färg, slam, avloppsvatten m.m. Kapacitet och tryck kan enkelt regleras. Pumparna är okänsliga för torrkörning, är självsugande, explosionssäkra, hanterar trögflytande medier som också kan vara slitande samt innehålla fasta partiklar.

Läs mer om pumparna
excenterskruvpumpar
Excenterskruvpumpar


Excenterskruvpumpar (Nova Rotors)

Nova Rotors excenterskruvpumpar serie Diamond är speciellt lämpade för att hantera låg- och högviskösa medier vilka kan vara slitande och även innehålla större partiklar. Nova Rotors har designat pumparna för att kunna hantera stora partiklar. Pumpar i gjutjärnsutförande har som standard en väl tilltagen inspektionslucka placerad nära inloppet till statorn för att underlätta rengöring, något som uppskattas av kunder inom bl.a. biogas.

Läs mer om pumparna


lobrotorpumpar
Lobrotorpumpar


Lobrotorpumpar (Jabsco)

I en lobrotorpump bestäms flödet av varvtalet och i princip inte alls av mottrycket. Lobrotorpumpar ger ett jämnt flöde och klarar både hög- och lågviskösa produkter som också kan innehålla fasta partiklar. Lobrotorpumpar är självsugande, har goda tryckegenskaper och ger full kapacitet i båda rotationsriktningarna.

Läs mer om pumparna
impellerpumpar
Impellerpumpar


Impellerpumpar (Jabsco)

Jabsco flexibel impellerpump med sina många kombinationsmöjligheter är en verklig universalpump. Pumpen kan i många fall ersätta dyra specialpumpar. Den hanterar både aggressiva och trögflytande vätskor samt pumpar hårda och mjuka partiklar utan att sönderdela. Impellerpumpen är en av marknadens mest mångsidiga pumpar.

Läs mer om pumparna
magnetdrivna Kugghjulspumpar
Magnetdrivna Kugghjulspumpar


Magnetdrivna Kugghjulspumpar (Oberdorfer)

Kugghjulspumparna är självsugande, har mycket goda tryckegenskaper och ger ett pulsationsfritt flöde. Klarar både hög- och lågviskösa medier och är även lämpliga för icke smörjande vätskor. De går att få i olika material vilket gör dem resistenta mot de flesta kemikalier samt är reversibla och ger full kapacitet i båda riktningarna.

Läs mer om pumparna
Hyghspin dubbelskruvpump
Hyghspin dubbelskruvpump


Hyghspin dubbelskruvpump (Jung Process Systems)

HYGHSPIN Basic är lämplig för användning med fritt flödande produkter i princip oavsett konsistens (vattenhalt, högvisköst, partikelrikt fibröst eller med gasinblandning). Den servicevänliga skruvpumpen har mycket bra sugförmåga och stor flexibilitet i varvtal.

Läs mer om pumparna
Centrifugalpumpar i syrafast eller duplex
Centrifugalpumpar i syrafast eller duplex


Centrifugalpumpar i syrafast eller duplex (Packo Pumps)

Packo processpumpar serie MCP2 och MCP3 används inom en mängd olika industrier. De robusta pumparna är tillverkade i gjutet syrafast stål 316L eller duplex. Packos serie MFF finns med gjutethus och vorteximpeller. Pumparna är elektropolerade för hög resistens mot korrosion och för att öka slitstyrkan.

Läs mer om pumparna