Fordonspumpar

Här hittar ni fordonspumpar för tankning av bränsle och för att fylla och tömma hydraulsystem.

Nedan följer ett antal exempel på medier som våra pumpar klarar: Diesel, olja, glykol, vatten, Adblue m.fl.

•Tankningspumpar för diesel och hydraulolja, tätade vingpumpar (Jabsco)
•Tätade kugghjulspumpar (Marco)
•Tätade centrifugalpumpar (Pacer)
•Vingpumpar (Marco)
•Vakuumpumpar (Charles Austen)
•Elektriska membranpumpar (Flojet)Tätade vingpumpar
Tätade vingpumpar

Tankningspumpar för diesel och hydraulolja, tätade vingpumpar (Jabsco)

Fordonsmonterad pump för snabb och säker tankning av diesel och hydraulolja till grävmaskiner, skogsmaskiner och andra entreprenadmaskiner. Kompakta och robusta pumpar som klarar stora flöden.

Läs mer om pumparnaTätade kugghjulspumpar
Tätade kugghjulspumpar

Tätade kugghjulspumpar (Marco)

Kugghjulspumpar av serien UP/OIL är speciellt lämpliga för transport och cirkulation av oljor eller andra media med viskositet max 85 cSt. Kugghjulspumpar av serien UP DIESEL är speciellt lämpliga för transport av diesel, vatten eller icke aggressiva media med viskositet max 20 cSt. Dess kugghjul av brons medger viss torrkörning.

Applikationsexempel: Oljebyte på verkstäder och marinor, påfyllning av hydraulolja i mobila aggregat, transport av diesel och vatten m.m.

Läs mer om pumparnaTätade centrifugalpumpar
Tätade centrifugalpumpar

Tätade centrifugalpumpar (Pacer)

Saltlösningar, syror, alkalier, vassle, flytande gödning, dieselolja, havsvatten, förorenat vatten m.m. Länspump ex. i fiskebåter och vid byggarbetsplatser, "groppump" på ytbehandlingsindustrier, transport av lake och fett inom konservindustrin, katastrofpump för räddningstjänst vid översvämningar och olyckor.

Pumparna är formsprutade i polyester eller polypropylen. De har ett brett resistensområde och låg vikt. Pumparna är mångsidiga kan ofta ersätta komplicerade specialpumpar.

Eftersom de är självsugande behövs ingen backventil på sugledningen. De har öppet pumphjul, klarar förorenade, slitande vätskor som också kan innehålla fasta partiklar. Ledkanaler förhindrar att föroreningar sedimenterar i pumphuset.

Läs mer om pumparnavingpumpar
Vingpumpar

Vingpumpar (Marco)

Vingpumpen typ VP45 är speciellt framtagen som tankningspump för diesel på farmartankar eller mobila enheter som t ex skogsmaskiner, frontlastare, borriggar mm. Pumparna har inbyggd överströmningsventil vilket skyddar pumpen mot överbelastningar och gör dem speciellt lämpliga för användning med pistolhandtag. VP45 finns i flera utföranden beroende på användningsområde: - Enbart pump för montage på tank, i maskin eller annat. - Pump med bärhandtag, strömbrytare och krokodilklämmor som portabel enhet. (se bild) - Komplett med ovanstående, pistolhandtag, 2 m sugslang, 4 m tryckslang samt filter.

Läs mer om pumparnaVakuumpumpar
Vakuumpumpar

Vakuumpumpar (Charles Austen)

Charles Austens vakuumpump ger ett rent och oljefritt vakuum som även är lämpad för kontinuerlig drift. Pumpen kan utrustas med en borstlös motor vilket ger en livslängd upp till 20 000 h. Capex serien finns i 12VDC ,24VDC samt även en specialvariant i 230V Capex pumpen är främst avsedd för maskinbyggare där små inbyggnadsmått och möjlighet till kundanpassningar är en fördel.

Läs mer om pumparnaElektriska membranpumpar
Elektriska membranpumpar

Elektriska membranpumpar (Flojet)

Flojets elektriska membranpumpar finns i flera olika storlekar med mängder av utföranden, anpassade efter den specifika applikationen. Pumparna är kompakta, själsugande och torrkörningssäkra.

Applikationsexempel: Jordbruk, medicinsk utrustning, kemiindustri, biltvättar, städmaskiner, sprayapplikationer m.m.

Läs mer om pumparnaKontakta Telfa

Tel: 075-24 24 450

Fax: 075-24 24 495

E-post: info@telfa.se