För inbyggnad i maskiner

Här hittar ni små pumpar för inbyggnad i maskiner och utrustning (ej fordonspumpar, se separat flik).

Nedan följer ett antal exempel på medier som våra pumpar klarar: I utrustning för kemindustri & verkstadsindustri: Olja, glykol, avfettningsmedel, smörjfett, polymer, betongtillsatser, saltlake, fekalier, vatten, alkohol, ammoniak, natriumhydroxid, saltsyra, svavelsyra, latex, fotokemikalier, tvättmedel, färg, lim, smörjfett, avfettningsmedel m.m.

I utrustning för livsmedelsindustri: Mjölk, vassle, vin, öl, fruktkoncentrat, saltlake, jästlösningar, honung, sockerlösningar, senap, äggvita, konfektyrer m.m.

I utrustning för läkemedelsindustri: Lotioner, cremer, sirapslösningar, destillerat vatten, näringslösningar, rengöringsmedel m.m.

•Magnetdrivna centrifugalpumpar (Flojet)
•Centrifugalpumpar (Jabsco)
•Elektriska & tryckluftsdrivna membranpumpar (Flojet)
•Tätade kugghjulspumpar (Marco & Fluid-O-Tech)
•Tätade vingpumpar (Fluid-O-Tech)
•Impellerpumpar (Jabsco)
•Vakuumpumpar (Charles Austen)
•Slangpumpar (Williamson)


Applikationsexempel: Storköksdiskmaskiner, medicinsk apparatur, cirkulationspump för kylning, ytbehandling, luftbefuktare, provtagningspumpar för pooler, jordbruk, medicinsk utrustning, biltvättar, städmaskiner, sprayapplikationer, dosering och transport av kemikalier, industritvättmaskiner, verkstadsutrustning, oljebyte på verkstäder och marinor, påfyllning av hydraulolja i mobila aggregat, transport av diesel och vatten, vattenbehandling, laserkylning, sprayapplikationer, vattencirkulation, kondensattransport, omvänd osmos, dryckesmaskiner, espressomaskiner, biltvättar, kylapplikationer m.m.Magnetdrivna centrifugalpumpar
Magnetdrivna centrifugalpumpar

Magnetdrivna centrifugalpumpar (Flojet)

Flojets tätningslösa centrifugalpumpar har ett helt slutet pumphus med magnetdrivet pumphjul. Eftersom de saknar genomgående axel med tätning är de helt läckagefria. Pumparna är därför speciellt lämpliga för besvärliga media som korrosiva, miljöfarliga och värdefulla vätskor som absolut inte får läcka ut eller svårtätade vätskor med låg ytspänning. Magnetdriften innebär också att pumparna är mycket driftsäkra, vilket ger dem låga driftskostnader. Pumparna är främst avsedda för maskinbyggare där små inbyggnadsmått och möjlighet till kundanpassningar är en fördel.

Applikationsexempel: Storköksdiskmaskiner, medicinsk apparatur, cirkulationspump för kylning, kemikaliehantering, ytbehandling, luftbefuktare, provtagningspumpar för pooler m.m.

Läs mer om pumparnaElektriska membranpumpar
Elektriska membranpumpar

Elektriska membranpumpar (Flojet)

Flojets elektriska membranpumpar finns i flera olika storlekar med mängder av utföranden, anpassade efter den specifika applikationen. Pumparna är kompakta, själsugande och torrkörningssäkra.

Applikationsexempel: Jordbruk, medicinsk utrustning, kemiindustri, biltvättar, städmaskiner, sprayapplikationer m.m.

Läs mer om pumparnaTryckluftsdrivna membranpumpar
Tryckluftsdrivna membranpumpar

Tryckluftsdrivna membranpumpar (Flojet))

Mycket små och kompakta tryckluftsdrivna membranpumpar för inbyggnad i maskiner och för enklare industriapplikationer. Hög prestanda i form av flöde och tryck, optimal för maskinbyggare som har behov av litet inbyggnadsmått, låg vikt och hög kvalitet till en låg kostnad. Kemikalieresistenta material som PP, Viton, Santoprene och Kalrez gör G57/G57C/G70K till den perfekta pumpen i utrustningar för kemikaliehantering, biltvättar, verkstadsutrustning och mycket annat. G70k är ATEX-klassad

Applikationsexempel: Dosering och transport av kemikalier, industritvättmaskiner, biltvättar, verkstadsutrustning m.m.

Läs mer om pumparnaTätade kugghjulspumpar
Tätade kugghjulspumpar

Tätade kugghjulspumpar (Marco)

Kugghjulspumpar av serien UP/OIL är speciellt lämpliga för transport och cirkulation av oljor eller andra media med viskositet max 85 cSt. Kugghjulspumpar av serien UP DIESEL är speciellt lämpliga för transport av diesel, vatten eller icke aggressiva media med viskositet max 20 cSt. Dess kugghjul av brons medger viss torrkörning.

Applikationsexempel: Oljebyte på verkstäder och marinor, påfyllning av hydraulolja i mobila aggregat, transport av diesel och vatten m.m.

Läs mer om pumparnaTätade kugghjulspumpar
Tätade kugghjulspumpar

Tätade kugghjulspumpar (Fluid-O-Tech)

Kugghjulspumpar av serien DG är speciellt framtagen för OEM-marknadens behov av en liten och prisvärd pump för rena vätskor vid låga flöden och tryck. Kugghjulspumparna har ett nästan pulsationsfritt flöde och kan hantera vätskor upp till en temperatur på ca +70 °C.

Applikationsexempel: Vattenbehandling, laserkylning, sprayapplikationer, vattencirkulation, kondensattransport, dryckesapplikationer m.m.

Läs mer om pumparnaMagnetdrivna kugghjulspumpar
Magnetdrivna kugghjulspumpar

Magnetdrivna kugghjulspumpar (Fluid-o-Tech)

Kugghjulspumpar speciellt framtagna för OEM-marknadens behov av en liten och prisvärd pump för rena vätskor vid låga flöden och tryck. Pumparna är magnetdrivna och saknar axeltätning, inget läckage pga läckande tätningar. Kugghjulspumparna har ett nästan pulsationsfritt flöde och kan hantera vätskor upp till en temperatur av ca +95 °C.

Exempel på användningsområden:
- Vattenbehandling
- Laserkylning
- Sprayapplikationer
- Vattencirkulation
- Kondensattransport
- Dryckesapplikationer

Läs mer om pumparnaTätade vingpumpar
Tätade vingpumpar

Tätade vingpumpar (Fluid-O-Tech)

Tätade vingpumpar från Fluid-O-Tech, mer kända under varumärket Rotoflow, är volymetriska pumpar avsedda för vatten och mindre aggressiva media där man behöver relativt låga flöden men höga tryck.

Applikationsexempel:
Omvänd osmos
dryckesmaskiner
espressomaskiner
biltvättar
kylapplikationer m.m.

Läs mer om pumparnaImpellerpumpar
Impellerpumpar

Impellerpumpar (Jabsco)

De verkliga universalpumparna - inga andra är så mångsidiga! De tål fasta partiklar, men är ändå skonsamma mot pumpmediet. De är dessutom självsugande. Kompakta. Pumphus i brons, syrafast stål och plast. Impeller i flera olika material.

Applikationsexempel: I utrustning för kemiindustri & verkstadsindustri: Olja, glykol, avfettningsmedel, smörjfett, polymer, betongtillsatser, saltlake, fekalier, vatten, alkohol, ammoniak, natriumhydroxid, saltsyra, svavelsyra, latex, fotokemikalier, tvättmedel, färg, lim, smörjfett, avfettningsmedel, Mjölk, vassle, vin, öl, fruktkoncentrat, saltlake, jästlösningar, honung, sockerlösningar, senap, äggvita, konfektyrer, Lotioner, cremer, sirapslösningar, destillerat vatten, näringslösningar, rengöringsmedel m.m.

Läs mer om pumparnaVakuumpumpar
Vakuumpumpar

Vakuumpumpar (Charles Austen)

Charles Austens vakuumpump ger ett rent och oljefritt vakuum som även är lämpad för kontinuerlig drift. Pumpen kan utrustas med en borstlös motor vilket ger en livslängd upp till 20 000 h. Capex serien finns i 12VDC ,24VDC samt även en specialvariant i 230V Capex pumpen är främst avsedd för maskinbyggare där små inbyggnadsmått och möjlighet till kundanpassningar är en fördel.

Läs mer om pumparnaSlangpumpar
Slangpumpar

Slangpumpar (Williamson)

Liten slangpump för maskinbyggare, självsugande och torrkörningssäker. Flöden från Flöden från 1 ml/min upp till 380 ml/min. Levereras med AC eller DC-motorer och Silikon-, Santopren- eller Vitonslang för att möta de flesta förekommande applikationer där en liten pump med bra noggrannhet är ett krav.

Läs mer om pumparna

Kontakta Telfa

Tel: 075-24 24 450

Fax: 075-24 24 495

E-post: info@telfa.se