Energi- och kraftindustri

Här hittar ni pumpar som är speciellt lämpade för Energi och kraftindustrin.

Nedan följer ett antal exempel på medier som våra pumpar klarar: Ammoniak, lut, tallolja, beckolja, slam, lakvatten, flygaska uppblandat i vatten

•Doseringspumpar (Milton Roy) för dosering av kemikalier
•Magnetdrivna, tätningslösa, vingpumpar och centrifugalpumpar (M Pumps)
•Robusta tätade centrifugalpumpar för att pumpa media med smuts och partiklar i (Victor)
•För slitande media och/eller höga tryck har vi elektriska membranpumpar (Hydracell/Wanner)Doseringspumpar
Doseringspumpar

DOSERINGSPUMPAR (MILTON ROY)

Milton Roy membrandoseringspumpar är avsedda för dosering av alla typer av vätskor och kan regleras både manuellt och automatiskt under drift beroende på applikation. De används för noggrann dosering av exempelvis kemikalier i kontinuerliga processer eller batchvis produktion. Pumparna klarar aggressiva kemikalier, viskösa media, slitande och i ATEX-miljöer där höga krav ställs på utrustningen. Milton Roy tillverkar även omrörare, doseringsstationer, slangventiler.

Läs mer om pumparnaVingpumpar
Magnetdrivna vingpumpar

magnetdrivna Vingpumpar (M-PUMPS)

Tätningslösa magnetdrivna vingpumpar i Rostfritt syrafast stål, Hastelloy, Incoloy, m.m. Pumparna är speciellt lämpliga för besvärliga media som korrosiva, miljöfarliga och värdefulla vätskor som absolut inte får läcka ut eller svårtätade vätskor med låg ytspänning. Går även att få i Explosionskyddat ATEX utförande.

Läs mer om pumparnaCentrifugalpumpar
Magnetdrivna centrifugalpumpar

MAGNETDRIVNA CENTRIFUGALPUMPAR (M-PUMPS)

Kraftigt dimensionerade processpumpar tillverkade enligt ISO norm. Tätningslösa och därför absolut läckagefria. Finns i Syrafast stål, Incoloy, Titan och Hastelloy C, Polypropylen och PVDF. Klarar flöden upp till cirka 600 m³/timmen och ett tryck på 15 bar. Finns även i ATEX samt API-utförande.

Läs mer om pumparna tätade Centrifugalpumpar
Tätade centrifugalpumpar

Tätade centrifugalpumpar (Victor)

Robusta och driftsäkra pumpar som klarar smuts och partiklar. Centrifugalpumparna serie S är självsugande och kan evakuera luft ur en tom sugledning. De har öppet pumphjul och klarar förorenade, slitande medier samt vätskor som innehåller fasta partiklar. Pumphuset har utbytbar slitbricka och stora inspektionsluckor. Eftersom pumparna är torruppställda är de alltid lätt åtkomliga för rengöring och service.

Läs mer om pumparnaElektriska membranpumpar
Elektriska membranpumpar

Elektriska membranpumpar (Hydracell/Wanner)

Wanner / HydraCell är en serie mycket robusta membranpumpar speciellt lämpade för höga tryck och svåra pumpmedier, som också kan vara slitande. Pumparna har ingen genomgående axel med tätningar och mediet kommer aldrig i kontakt med mekanismen. Membranen är avlastade med jämnt tryck över hela ytan, vilket ger dem mycket lång livslängd.
HydraCell pumparna som arbetar enligt förträngningsprincipen, är självsugande, så gott som pulsationsfria och torrkörningssäkra. De är energisnåla och finns i många olika materialkombinationer. De finns även i ATEX utförande för explosionsfarlig miljö. Vanliga applikationer för Hydra Cell pumpar är lim, lacker, pappers- och massakemikalier, lut, beckoljor, återanvänt processvatten, rengöring m.m.

Läs mer om pumparna

Kontakta Telfa

Tel: 075-24 24 450

Fax: 075-24 24 495

E-post: info@telfa.se