Energi och kraftindustri

Pumpar lämpade för Energi och Kraftindustri 

Exempel på medier:

  • Ammoniak, lut, tallolja, beckolja, slam, lakvatten, flygaska uppblandat i vatten
  • Doseringspumpar (Milton Roy) för dosering av kemikalier
  • Magnetdrivna, tätningslösa, vingpumpar och centrifugalpumpar (M Pumps)
  • Robusta tätade centrifugalpumpar för att pumpa media med smuts och partiklar i (Victor)
  • För slitande media och/eller höga tryck har vi elektriska membranpumpar (Hydracell/Wanner)
Divider

Milton Roy - Doseringspumpar

Milton Roy membrandoseringspumpar är avsedda för dosering av alla typer av vätskor och kan regleras både manuellt och automatiskt under drift beroende på applikation. De används för noggrann dosering av exempelvis kemikalier i kontinuerliga processer eller batchvis produktion. Pumparna klarar aggressiva kemikalier, viskösa media, slitande och i ATEX-miljöer där höga krav ställs på utrustningen. Milton Roy tillverkar även omrörare, doseringsstationer, slangventiler. 

Doseringspumpar från Milton Roy

Milton Roy Pumpar

M Pumps - Magnetdrivna Vingpumpar

Vingpumpar av serien V-Inline har helt slutet pumphus med magnetdrivet pumphjul. Eftersom de saknar genomgående axel med tätning är de helt läckagefria. Vingpump är därför speciellt lämpliga för media som är korrosiva, miljöfarliga eller svårtätade vätskor med låg ytspänning.

  • För flöden upp till 50l/m och 12 Bar
  • Finns i ATEX-utförande

Magnetdrivna vingpumpar från M pumps

Magnetdriven vingpump från M-pumps

M Pumps - Magnetdrivna Centrifugalpumpar

Kraftigt dimensionerade processpumpar tillverkade enligt ISO norm. Tätningslösa och därför absolut läckagefria. Finns i Syrafast stål, Incoloy, Titan och Hastelloy C, Polypropylen och PVDF. Klarar flöden upp till cirka 600 m³/timmen och ett tryck på 15 bar. Finns även i ATEX samt API-utförande.

Magnetdrivna centrifugalpumpar från M-Pumps

Magnetdriven centrifugalpump från M-pumps

Victor - Självevakuerande Tätade Centrifugalpumpar

Robusta och driftsäkra pumpar som klarar smuts och partiklar. Centrifugalpumparna serie S är självsugande och kan evakuera luft ur en tom sugledning. De har öppet pumphjul och klarar förorenade, slitande medier samt vätskor som innehåller fasta partiklar. Pumphuset har utbytbar slitbricka och stora inspektionsluckor. Eftersom pumparna är torruppställda är de alltid lätt åtkomliga för rengöring och service.

Självevakuerande tätade centrifugalpumpar från Victor

Självevakuerande tätad centrifugalpump från Victor Pumps

Wanner Hydra-Cell - Motordrivna membranpumpar

HydraCell är en serie mycket robusta membranpumpar speciellt lämpade för höga tryck och svåra pumpmedier, som också kan vara slitande. Pumparna har ingen genomgående axel med tätningar och mediet kommer aldrig i kontakt med mekanismen. Membranen är avlastade med jämnt tryck över hela ytan, vilket ger dem mycket lång livslängd. En HydraCell pump är självsugande med låg pulsation och torrkörningssäker. Finns även i ATEX.

Motordriven membranpump från Hydracell / Wanner

Motordriven membranpump från Hydracell
Kundsupport

Kontakta vår kundsupport så hjälper vi dig!  - Vår växel är öppen vardagar 08.00-17.00 med lunchstängt mellan 12:00-13:00

phone 075-24 24 450

Skicka e-post Skicka e-post